TIPTOP Voorziening

Met ingang van 1 oktober is op OBS De Lijster een nieuwe vorm van ondersteuning gestart.
Deze TIPTOP-voorziening wordt gefinancierd door een samenwerking van Stichting EemVallei Educatief en het samenwerkingsverband Rijn en Gelderse Vallei.

Tip top staat voor:

Tijdelijk  Individueel  Preventief
Toegevoegd  Onderwijs  Programma.

Er wordt gewerkt met een wisselende groep kinderen die tijdelijk extra mogen profiteren van uitdagend onderwijs in deze voorziening. Er wordt extra aandacht geven aan rekenen, spelling, lezen, woordenschat, samenwerken, overleggen, leren hoe je goed leert en nog veel meer. De doelen waaraan gewerkt wordt komen uit het portfolio in nauw overleg met de leerkracht, de leerling en hun ouders. Soms als extra ondersteuning, soms als extra uitdaging bij kinderen die meer aan kunnen.
Er zal ook aandacht zijn voor het leren leren zelf. Hoe leer je nu iets? En hoe zorg je ervoor dat je het beter kan onthouden? Hoe zorg ik dat mijn werk op tijd af is? Hoe controleer ik of ik de opdracht goed heb uitgevoerd?
De TIPTOP groep is geen aparte klas, maar een voorziening op ons leerplein. De kinderen leren vaardigheden, die ze direct weer kunnen inzetten in hun eigen groep. De behandelde stof staat ook niet los van de groep maar sluit daar direct op aan.
Zo hopen we deze kinderen verder te helpen, opdat het leren nog leuker wordt en nog beter zal gaan.